Cu 6 oua si putina imaginatie preparati o masa rapida si savuroasa. Numai buna s-o acompaniati cu o bere rece sau un pahar de vin
Omleta taraneasca
Ingrediente si mod de preparare (pentru 4 persoane):
* Prajiti intr-o tigaie 100 g de costita sau alta sunca afumata, in 3 linguri de untdelemn. Adaugati 10 frunze de urzica (stevie, macris, loboda) taiate fasii cu o foarfeca. Cand s-au calit, adaugati un cartof mare, curatat de coaja si taiat juliene. Lasati sa mijoteasca circa 15 minute, amestecand cat mai des.
* Bateti 6 oua cu o lingura de smantana proaspata. Sarati, piperati. Adaugati 2 linguri de patrunjel tocat. Varsati ouale in tigaie. Lasati-le sa se prinda, intorcand marginile spre interior. Cand e gata, mutati omleta pe un platou.
Omleta cu branza si pesto
Ingrediente si mod de preparare (pentru 4 persoane):
* Bateti 6 oua cu trei lingurite de pesto (pasta de branza rasa cu busuioc, se gaseste in pravalii, comercializata in borcanele de sticla).
* Incalziti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie. Varsati ouale si amestecati, ducand marginile spre centru. Cand ele incep sa se desprinda de tigaie, adaugati deasupra 150 g de telemea moale, taiata in fasii, si o rosie stoarsa de seminte si miez, taiata felii subtiri. Acoperiti tigaia cu un capac pana se topeste branza, apoi puneti omleta pe un platou.
"Taietei" cu verdeturi
Ingrediente si mod de preparare (pentru 4 persoane):
* Bateti 6 oua cu o lingura de lapte si una de untdelemn. Sarati, piperati, adaugati 3 linguri de verdeturi taiate fin (marar, patrunjel, tarhon etc.)
* Incalziti o lingura de untdelemn intr-o tigaie mai mica. Varsati 1/6 din oua, intorcand omleta ca pe clatite. Preparati inca 5 omlete in acelasi fel. Cand sunt gata, taiati-le ca pe niste taietei lati. Amestecati-le cat sunt inca ca