Cabinetul Tariceanu a ramas in functie si, contrar tuturor scenariilor care s-au vehiculat, in PSD nu se va produce nici un cutremur si capetele vinovate de insuccesul motiunii nu se vor rostogoli in huiduielile maselor costumate in tricouri rosii. Nici vorba de demiteri, de scindari, de schimbari dramatice de lideri.
Ca si in cazul referendumului, responsabilitatea ramane neasumata, impartita cu tovaraseasca democratie intre gruparile Hrebenciuc, Geoana si Iliescu. PSD continua sa fie prizonierul lipsei de lideri, de personalitati reformiste
si de perspectiva, un partid incapabil sa iasa din amalgamul de interese, dosare si baroni. Mircea Geoana apare acelasi sefulet lipsit de forta, un compromis acceptat pe principiul raului cel mai mic, iar excluderea lui Ion Iliescu si a apropiatilor sai un simplu exercitiu de budoar de un ridicol aproape de perfectiune.
Comedia de sambata de la Brasov, cu timpul de meditatie acordat "fondatorului", arata slabiciunea structurala a PSD, care a reusit inegalabila performanta de a fixa in scaune Guvernul Tariceanu pana la finele mandatului.
Cu toate acestea, in mod paradoxal, adevarata victima a esecului motiunii este insusi Cabinetul, este intregul PNL. Graba cu care s-a desfiintat comisia de la Cotroceni si s-au marit pensiile inainte de termenul stabilit si contrar declaratiilor anterioare devoaleaza directiile pe care va evolua de acum inainte guvernarea liberala.
In primul rand va fi o lupta feroce, lipsita de scrupule si intr-o ignorare absoluta a reactiilor Bruxelles-ului, cu Justitia. Prin asta, inteleg nu doar blocarea dosarelor si anchetelor ministrilor corupti din propriul Guvern sau ale celor din PSD, nu doar inlaturarea procurorilor nealiniati gen Morar sau Tulus, ci si modificarea brutala a legilor justitiei.
Desfiintarea comisiei a fost doar primul