Daca merg sau nu procurorii lui Morar la cursuri. Acest lucru a vrut sa afle luni, ministrul Chiuariu. El a mai vrut sa stie de ce aceste cursuri se tin cu experti straini. Si daca procurorii DNA nu merg la seminarii, de ce nu merg? Raportul CSM asupra activitatii DNA spune ca procurorii nu au intocmit procese verbale care sa ateste ca ar fi urmat cursuri si seminarii de educatie profesionala.
Morar:Ni se reproseaza faptul ca nu facem invatamantul profesional. Stim ca este cea mai invechita forma de perfectionare existenta in ministerul public, dar care se perpetueaza. Trebuie s-o facem trimestrial.
E normal sa spui chestia asta, ca nu s-a facut, cand toti procurorii si politistii din DNA (si specialistii) au participat in 2006 la 31 de seminarii, pe conventii de twinning, tot in 2006, 37 de seminarii organizate, ba pe conventia de twinning, cu spaniolii, cu olandezii, ba in fomele de perfectionare de la INM (Institutul National al Magistraturii).
Hai sa fim seriosi, contrapui o chestie care se face, formal, peste tot. Eu nu mai am procurori sa ii trimit la seminarii si domnii inspectori imi reproseaza ca nu fac invatamant profesional.
Chiuariu:Ma scuzati ca va intrerup, puteti sa ne spuneti daca sunt in tara sau in strainatate seminariile astea si ce obiect au, ca nu cred ca o sa va invete procurorii din Spania sau din Finlanda care e legea romana.
Care e obiectul acestor forme de pregatire? Inspectorii se refereau la niste deficiente concrete, de necunoastere a legislatiei si au legat de asta lipsa unei pregatiri profesionale.
Morar:Domnul ministru, dupa cum vedeti in discursul meu, eu unul nu accept „necunoasterea legislatiei”, - Sectia urmeaza sa hotarasca daca e „necunoastere a legislatiei”. Aceste seminarii, o parte dintre ele, s-au facut intradevar in cadrul conventiei de twinning.