Micuţii şahişti craioveni, dar şi cei mai în vârstă care au participat la Memorialul „Paul Andronache“ (ediţia a şaptea) de la Craiova au avut parte ieri de o surpriză plăcută. Cea mai cunoscută şahistă din România, Elisabeta Polihroniade, a fost prezentă la festivitatea de premiere de la primărie.
Ajunsă cu o mică întârziere, din cauza unei probleme la gleznă, care a necesitat un drum la spital, marea maestră a şahului românesc a răspuns cu amabilitate întrebărilor micuţilor şahişti şi le-a dat să rezolve câteva scheme de joc, în încercarea de a le testa capacitatea.
„Deşi şahul a devenit cenuşăreasa sportului românesc, mă bucură totuşi când văd că mulţi copii încă vin la şah. Am purtat şi cu prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, o discuţie despre necesitatea introducerii şahului în şcoli şi mi-a promis că mă va sprijini. La nivel mondial sunt campionate şcolare şi mi-ar plăcea să fim reprezentaţi acolo de şahişti craioveni“, a spus Elisabeta Polihroniade, convinsă fiind de faptul că acest sport va primi atenţia cuvenită în viitorul apropiat.
Fosta mare campioană nu a venit cu mâna goală, oferind copiilor cărţi scrise de ea. În meciurile demostrative între politicieni şi şahiştii câştigători la diferite categorii de vârstă, doar Sorin Sora a obţinut o remiză, în timp ce Cristina Calangiu şi Claudiu Manda au pierdut. Micuţii şahişti craioveni, dar şi cei mai în vârstă care au participat la Memorialul „Paul Andronache“ (ediţia a şaptea) de la Craiova au avut parte ieri de o surpriză plăcută. Cea mai cunoscută şahistă din România, Elisabeta Polihroniade, a fost prezentă la festivitatea de premiere de la primărie.
Ajunsă cu o mică întârziere, din cauza unei probleme la gleznă, care a necesitat un drum la spital, marea maestră a şahului românesc a răspuns cu amabilitate întrebărilor micuţilor şahişti şi le-a dat să rezolve câteva scheme de joc, în în