Ultimele investiţii semnificative în domeniu au fost anunţate recent de Medicover, Central Medical Unirea şi Medlife Profitând de situaţia precară din sistemul public de sănătate,
Ultimele investiţii semnificative în domeniu au fost anunţate recent de Medicover, Central Medical Unirea şi Medlife
Profitând de situaţia precară din sistemul public de sănătate, companiile private din domeniu vin tare din urmă şi anunţă investiţii de zeci de milioane de euro în construirea de spitale şi clinici moderne. Reprezentanţii firmelor estimează că îşi vor amortiza investiţiile în maximum cinci ani.
Ultimele investiţii anunţate de clinicile private Centrul Medical Unirea (CMU) şi Medicover pe acest segment vin să completeze serviciile oferite până acum de spitalele private existente pe piaţa românească. La acestea se adaugă amplul proiect derulat de compania Medlife, care prevede construirea, în perioada următoare, a încă cinci spitale private.
Centrul Medical Unirea a inaugurat lucrările la primul spital privat din România dedicat în exclusivitate femeilor. Investiţia, a cărei valoare se ridică la 12 milioane de euro, va completa serviciile oferite până acum de clinica CMU pentru femei şi va fi urmată de alte proiecte. Potrivit companiei, spitalul va fi inaugurat în al doilea trimestru al lui 2008 şi va avea sediul în apropierea Centrului de Diagnostic CMU aflat în zona rezidenţiala Băneasa.
Investiţia va fi finanţată prin aportul de capital al fondului britanic 3i Plc (acţionar în CMU din februarie), prin credite şi din fonduri proprii. Spitalul CMU va avea peste 20 de saloane, două săli de naştere şi două săli de operaţii dotate cu aparatură de ultimă generaţie, pe o suprafaţa totală de 2.000 metri pătraţi.
"Spitalul de obstetrică şi ginecologie vine ca o continuare a activităţii de până acum, doar amploarea serviciilor şi volumul invest