Colectarea deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice a debutat la Timişoara O acţiune oarecum neobişnuită pentru majoritatea locuitorilor din Timişoara a avut loc în
Colectarea deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice a debutat la Timişoara
O acţiune oarecum neobişnuită pentru majoritatea locuitorilor din Timişoara a avut loc în municipiul de pe Bega. SC RETIM Ecologic Service SA, în colaborare cu Primăria municipiului Timişoara, a desfăşurat o amplă acţiune de colectare a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE) de la populaţie.
În zonele de blocuri au fost amplasate 16 containere de 7 mc, în timp ce în zonele de case au fost adunate toate deşeurile de acest tip depuse de cetăţeni la marginea carosabilului. Celor 16 locaţii temporare se adaugă încă patru ce pot fi folosite tot timpul.
Acţiunea a făcut parte din campania naţională iniţiată de Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile în oraşele cu peste 20.000 de locuitori, campanie prin care se urmăreşte îndeplinirea angajamentelor României asumate prin Tratatul de aderare la UE în ceea ce priveşte colectarea DEEE-urilor.
Nostalgicii regimului trecut îşi vor aminti de "angajamentele pioniereşti" în cadrul cărora duceam la şcoală sticluţe şi castane. Atâta doar că, atunci, nimeni nu era prea bucuros cu această sarcină.
Câte trei kilograme de la fiecare
În cadrul angajamentului se prevede că fiecare român va trebui să strângă în 2007 câte trei kg de DEEE. Cetăţenii au răspuns destul de bine, cu această ocazie fiind colectată o cantitate de aproximativ 18 tone de deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice. Cantitatea colectată sâmbătă se adaugă celor 11,5 tone de astfel de deşeuri colectate de la începutul anului la cele patru puncte permanente ale SC RETIM Ecologic Service SA.
O altă deosebire este că, pe vremurile cu