Viaţa are şi o componentă magnetică şi, dacă ar fi studiată temeinic legătura dintre magneţi şi sănătate, aceştia ar putea deveni cele mai simple mijloace de tratament Se vorbeşte
Viaţa are şi o componentă magnetică şi, dacă ar fi studiată temeinic legătura dintre magneţi şi sănătate, aceştia ar putea deveni cele mai simple mijloace de tratament
Se vorbeşte frecvent de magnetism, de magnetoterapie şi de influenţele câmpurilor magnetice asupra organismului nostru, dar şi a mediului înconjurător.
Potrivit specialiştilor care se ocupă de acest domeniu, sănătatea noastră este strâns legată de energia magnetică. Metodele de tratament sunt multiple, dar o cercetare mai atentă ar fi încă necesară pentru certificarea ştiinţifică a magnetoterapiei. Deocamdată, cei care se tratează îşi asumă anumite riscuri.
Se spune că magnetul a fost descoperit cu câteva sute de ani înainte de Hristos. Această afirmaţie face trimitere la o legendă din acea vreme. Un păstor, pe numele Magnes, îşi ducea turma pe Muntele Ida. Fiind încălţat cu sandale cu talpă de fier, a constatat că nu mai poate, decât cu mare greutate, să-şi dezlipească picioarele de pământ. Şi-a împărtăşit necazul prietenilor din comunitatea în care locuia.
După ce s-au dezmeticit, ei au botezat mineralul respectiv "piatra lui Magnes"(magnet). Dar efectul terapeutic al magneţilor fusese descoperit în China, cu circa 5.000 de ani în urmă. Chinezii ştiau că magnetul indică Nordul şi tot ei au fost inventatorii busolei.
Magnetul, stârnind curiozitate, a fost studiat cu atenţie, găsindu-i-se întrebuinţări în diferite domenii din industrie şi, mai nou, în protejarea stării noastre de sănătate.
Magnetoterapia - opinii pro şi contra
Magnetoterapia este o metodă de ameliorare şi vindecare a diverselor afecţiuni cu ajutorul unui câmp magnetic. Terapia se bazează pe apropierea une