Viitoarea bancă a lui Gigi Becali (foto) are concurenţă serioasă pe piaţa bancară autohtonă, alte patru bănci multinaţionale dispunând de servicii de private-banking. În mediul de
Viitoarea bancă a lui Gigi Becali (foto) are concurenţă serioasă pe piaţa bancară autohtonă, alte patru bănci multinaţionale dispunând de servicii de private-banking.
În mediul de afaceri românesc, unii milionari cunoscuţi par a nu avea nicio problemă în a apela la serviciile viitoarei bănci patronate de latifundiarul din Pipera. Alţii sunt sceptici.
Potrivit ultimelor evaluări ale pieţei de private-banking, în ţara noastră ar exista aproximativ 70.000 de potenţiali clienţi pentru servicii bancare de private-banking. În prezent, băncile din România care au inclus în activitatea lor financiară astfel de servicii sunt: ING Bank, Unicredit Ţiriac Bank, BCR, BRD, Raiffeisen Bank şi Citibank.
Serviciul de private-banking este un serviciu de lux pentru clienţii importanţi cu potenţial financiar foarte mare prin afacerile pe care le derulează. În principal, serviciile de acest gen cuprind asigurarea consultanţei din partea unui bancher personal, dar şi a unor condiţii de lucru speciale cu instituţia bancară.
Clienţii de private-banking nu folosesc sucursalele obişnuite ale băncilor, ci sedii discrete, fără elemente de identificare. Acest tip de relaţie specială cu banca garantează prezenţa la orice oră a bancherului personal în orice zonă de pe glob s-ar afla clientul.
În România, clienţii care au în conturi cel puţin 100.000 de euro pot beneficia de toate ofertele unui serviciu de private banking.
Cu alte cuvinte, dobânzi şi comisioane mai avantajoase la credite şi dobândă şi tot felul de facilităţi privind asigurările sau posibilităţile de investiţii pe pieţele financiare internaţionale. Deci, bancherul personal are misiunea de a-i preciza clientul