După înregistrarea unui nou minim istoric intra-day, la 1,4281 faţă de euro, pe 1 octombrie, cotaţia dolarului s-a înscris pe un trend ascendent, aceasta ajungând la 1,4066, pe 4 octombrie. Un prim aspect care a determinat creşterea dolarului este marcarea profitului investitorilor cu poziţii Short pe dolar, după scăderea accentuată a acestuia din lunile recente. A doua motivaţie ţine de datele macroeconomice publicate recent în Statele Unite. Deşi indicele ISM al activităţii
După înregistrarea unui nou minim istoric intra-day, la 1,4281 faţă de euro, pe 1 octombrie, cotaţia dolarului s-a înscris pe un trend ascendent, aceasta ajungând la 1,4066, pe 4 octombrie. Un prim aspect care a determinat creşterea dolarului este marcarea profitului investitorilor cu poziţii Short pe dolar, după scăderea accentuată a acestuia din lunile recente. A doua motivaţie ţine de datele macroeconomice publicate recent în Statele Unite. Deşi indicele ISM al activităţii manufacturiere a scăzut la 52 în luna septembrie, totuşi, scăderea a fost mică faţă de valoarea de 52,9 din luna precedentă.
În plus, raportul ADP (Automatic Data Processing) cu privire la numărul locurilor de muncă ce s-au creat în sectorul privat al economiei americane ne-a oferit o surpriză plăcută: o creştere cu 58.000 în luna septembrie. Dacă şi raportul oficial, elaborat de BLS (Bureau of Labor Statistics), care va fi dat publicităţii pe 5 octombrie, va arăta acelaşi reviriment al pieţei forţei de muncă, şansele ca FED să reducă dobânda de referinţă la dolar la şedinţa de la finele lunii vor scădea. În prezent, piaţa estimează pentru luna septembrie o creştere a numărului de noi locuri de muncă de 94.000 (faţă de o reducere cu 4.000 în luna august) şi o rată a şomajului în creştere la 4,7%.
Al treilea motiv este dat de BCE, care a menţinu