Directia Silvica Targu Mures a anuntat ieri ca a depasit cu 104% cifra de afaceri estimata, dupa primele opt luni ale anului 2007. Profitul Directiei a inregistrat o crestere de 300% si este in valoare de 11.500 de lei.
Pentru anul acesta, cifra de afaceri initiala a Directiei Silvice Targu Mures a fost de 42 de milioane de lei, dar aceasta este dupa primele opt luni ale anului cu 10%, a declarat directorul Ioan Cristian Chirtes. Profitul de 11.500 de lei, a fost realizat din vanzarea de masa lemnoasa, a explicat directorul. Actiunile desfasurate pe parcursul verii anului 2007, de catre silvicultorii din judetul Mures au avut un volum mare, astfel "acestia nu au avut concediu", a afirmat Chirtes. S-au efectuat, in perioada verii, o serie de plantatii, iar paza fondului forestier a fost intensificata in acea perioada. "Nu am avut nici un incendiu de proportii in judetul Mures, pe timpul verii", a spus directorul. Au fost doar incendii izolate, de liziera, voluntare sau involuntare, dar minore. Peste 4.000 de actiuni de control al circulatiei materialelor lemnoase au fost desfasurate in colaborare cu Politia si au fost inregistrate 37 de cazuri de infractiuni, s-au aplicat 527 de contraventii si amenzi in valoare de 227.000 de lei. "Este primul an in care a scazut semnificativ braconajul, iar de la ministerul Mediului au fost efectuate controale pentru combaterea braconajului. O singura problema am avut, legata de fondurile piscicole, administrate de Directia Silvica Mures, dar golul legislativ nu ne permite sa dam amenzi pentru cei fara permis, numai Jamdarmeria si Politia au acest drept", a declarat Chirtes.
Despagubiri
Un alt caz interesant este cel al oamenilor care cer despagubiri de la Directie pentru culturile propii de porumb si cartofi, realizate in zonele cu populatie de mistreti, unde an de an, mai ales in zona Adrianului, localnicii c