Pretul produselor din carne ar putea creste anul viitor cu 15%, in principal ca urmare a majorarii costurilor cu materia prima, pe fondul unui an agricol secetos, care a scumpit furajele pentru animale, potrivit companiei Tabco-Campofrio, citata de Mediafax.
"Daca luam in calcul inflatia, pe care orice producator trebuie sa si-o bugeteze si care este de 5%, si influenta cresterii pretului la materia prima, din cauza careia mai adaugam alte 10%, putem contempla in mod realist o crestere de 15% a pretului, anul viitor", a afirmat Ovidiu Wencz, directorul general al producatorului de mezeluri Tabco-Campofrio, subsidiara a grupului spaniol Campofrio.
Cresterea preturilor la alimente a fost determinata, in principal, de scumpirea uleiului, cu 18,52%, a oualor (15,11%), legumelor (2,66%) si a painii (1,75%). Din categoria legumelor, cartofii au inregistrat cel mai important avans, de 9,19%, in timp ce preturile la fasole boabe si alte leguminoase au urcat cu 3,74%.
Mai multe stiri pe Pretul produselor din carne ar putea creste anul viitor cu 15%, in principal ca urmare a majorarii costurilor cu materia prima, pe fondul unui an agricol secetos, care a scumpit furajele pentru animale, potrivit companiei Tabco-Campofrio, citata de Mediafax.
"Daca luam in calcul inflatia, pe care orice producator trebuie sa si-o bugeteze si care este de 5%, si influenta cresterii pretului la materia prima, din cauza careia mai adaugam alte 10%, putem contempla in mod realist o crestere de 15% a pretului, anul viitor", a afirmat Ovidiu Wencz, directorul general al producatorului de mezeluri Tabco-Campofrio, subsidiara a grupului spaniol Campofrio.
Cresterea preturilor la alimente a fost determinata, in principal, de scumpirea uleiului, cu 18,52%, a oualor (15,11%), legumelor (2,66%) si a painii (1,75%). Din categoria legumelor, cartofi