» Peste 60 de persoane, din 23 de tari europene, au tinut sa viziteze geoparcul din Tara Hategului, un loc unic in Europa, unde au trait dinozaurii pitici.
» Rezervatia - aflata in administrarea Universitatii Bucuresti - este membra cu drepturi depline a Retelei Europene a Geoparcurilor si a Retelei Mondiale, ambele recunoscute de UNESCO.
Geoparcul dinozaurilor din tara Hategului este, mai presus de orice, locul unde istoria poate fi studiata stratificat, dar si zona unde paleontologii stau cu un ochi pe fosile si cu celalalt pe posibilii hoti de oase de dinozaur. In 1975, cand reprezentantii Universitatii Bucuresti au inceput sapaturile, nu se stia nivelul la care se va ajunge in timp. Primii inimosi nu aveau cum sa prevada ca de descoperirile lor, extrem de importante, vor ajunge sa se intereseze chiar reprezentantii UE, iar Comisia Europeana va finanta un simpozion in care centrul atentiei va fi indreptat spre dinozaurii pitici din Tara Hategului. In urma cu 30 de ani in zona aveau loc primele sapaturi organizate, desi de multa vreme oamenii din zona umblau dupa "oase de urias", cum li se spunea fosilelor de dinozauri. Doenel Vulc, un agricultor cu opt clase care a ajuns in timp sa imprumute limbajul paleontologilor in vorbirea uzuala, povesteste ca "avem oase de dinozaur care in alte parti nu s-au mai descoperit. Inainte de primul razboi mondial, baronul Nopcea se ocupa cu asa ceva si umbla pe aici, pe dealuri. Oamenii de mult au stiut si poate tot de la el au stiut ca sunt oase de la animale, dar au retinut ca sunt oase de la uriasi si asa am auzit si eu din copilarie". Geoparcul Dinozaurilor este, de fapt, un parc natural cu caracteristici speciale, care pana la urma ofera locuitorilor din zona posibilitatea de a aprecia valorile de sub ochii lor. Dinozaurii pitici din zona Hategului sunt, de fapt, cei mai cunoscuti din Europa si au trait