Ingrediente pentru patru porţii: o ceapă tocată mărunt, un fir de praz tăiat rondele, 225 ml de supă limpede de pui, trei piepturi de pui de 175 g, 150 ml de vin alb sec, o frunză de dafin, 175 g de ciuperci albe de cultură (champignon), două linguri de făină, o lingură de tarhon proaspăt, tocat fin, sare, piper negru măcinat, cinci foi de plăcintă, o lingură de ulei de floarea-soarelui, o linguriţă de seminţe de susan, frunze de pătrunjel verde pentru ornat, legume fierte pentru garnitură. Mod de preparare: Încălziţi cuptorul aproximativ 15 minute înainte de a vă apuca de gătit. Puneţi ceapa şi prazul într-o tigaie cu fundul gros, împreună cu 125 ml de supă. Când aceasta începe să fiarbă, acoperiţi tigaia timp de cinci minute, apoi daţi capacul deoparte şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit până când se evaporă tot lichidul. Tăiaţi carnea de pui în bucăţi potrivite şi puneţi-le în tigaie, peste ceapă şi praz, împreună cu restul de supă, vinul şi frunza de dafin. Acoperiţi din nou tigaia şi lăsaţi totul să fiarbă cinci minute, după care adăugaţi ciupercile şi mai lăsaţi pe foc cinci minute. Amestecaţi făina cu trei linguri de apă rece, apoi încorporaţi-o în sosul din tigaie; amestecaţi încontinuu până când sosul începe să se îngroaşe. Potriviţi cu sare şi piper după gust şi adăugaţi tarhonul. Scoateţi frunza de dafin şi puneţi compoziţia într-un vas termorezistent. Ungeţi cu puţin ulei o foaie de plăcintă şi aşezaţi-o peste compoziţia din vas; repetaţi operaţia cu celelalte foi, iar la sfârşit presăraţi seminţele de susan. Coaceţi plăcinta aproape 60 de minute; când foile de aluat sunt crocante şi aurii, ornaţi cu câteva frunze de pătrunjel verde şi serviţi imediat, cu legumele fierte. Timp de preparare: 90 de minute Dificultate: medie
Menţiuni: Se potriveşte cu suc acrişor de struguri sau cu vin alb dulce. Ingrediente pentru patru porţii: o ceapă tocată mărunt, u