Bucurestiul se pozitioneaza la jumatatea clasamentului celor mai scumpe piete imobiliare, situandu-se pe locul 26 dintr-un total de 51 de orase luate ale lumii, potrivit unui studiu realizat de de compania americana Coldwell Banker.
Cele mai scumpe piete, conform studiului anual intocmit de Coldwell Banker Real Estate LLC privind Indicele Comparativ al Preturilor Locuintelor (ICPL – Home Price Comparison Index, HCPI) din 29 de tari din America de Nord si de Sud, Australia, Asia si Europa, sunt: Dublin - Irlanda (2.13 milioane dolari), Milano - Italia (1.91 milioane dolari), Roma - Italia (1.79 milioane dolari) si Paris - Franta (1.67 milioane dolari).
La celalat capat al clasamentului, se afla Bogota - Columbia (140.100 dolari), cea mai accesibila piata dintre cele studiate. Alte cateva piete se situeaza si ele sub media de 200.000 dolari, printre care Sharm El Sheikh-Egipt (144.896 dolari), Charlottetown-Canada (157.630 dolari) si Granada-Nicaragua (158.375 dolari). Varsovia (417.760 dolari), capitala Poloniei, este piata internationala care se apropie cel mai mult de media de 422.343 dolari din SUA.
Romania se afla la mijlocul clasamentului, Bucurestiul situandu-se pe locul 26 dintre cele 51 de orase cuprinse in acest studiu. Trebuie precizat insa ca resedintele luate in calcul de studiul american au corespondentul pe piata romaneasca a unor locuinte adresate persoanelor cu venituri medii si mari.
Analizand ofertele de pe piata locala, acest tip de resedinta se regaseste cu precadere in zona central-nordica a Capitalei (atat pentru apartamente, cat si pentru vile). In cazul provinciei, acest tip de oferte se aplica doar pentru vile din marile orase ale tarii, asa cum o arata si tabele de mai jos.
"Bucurestiul, fiind capitala, este de departe orasul cu preturile cele mai ridicate, motivatia principala fiind concentrarea mare de invest