Copiii de la Şcoala şi grădiniţa din satul Bodăeştii de Sus - Dolj învaţă într-o clădire aflată de mai mult timp în reparaţie. Pentru părinţi este un act de curaj să-şi lase copiii printre mormane de materiale de construcţie, gropi, schele, grămezi de ciment, pietriş înşirate peste tot. Satul Bodăeştii de Sus aparţine comunei Melineşti şi este situat pe Drumul Judeţean care leagă Filiaşiul de comună. Aruncat între dealurile din nordul judeţului Dolj, Bodăeştiul pare uitat de lume şi de autorităţi. Satul în care autorităţile nu intră decât în campanie electorală nu a suferit nici o modificare în ultimii 17 ani. Cei câţiva şcolari din sat stau înghesuiţi într-o clasă dintr-o clădire care stă să cadă pe ei. Preşcolarii intră şi ei într-o altă încăpere din aceeaşi clădire, pe care Inspectoratul Şcolar Judeţean o numeşte grădiniţă.
Reparaţii după ureche Clădirea în care funcţionează clasele simultane l-lV şi grădiniţa din satul Bodăeştii de Sus a fost construită cu mulţi ani în urmă, dar de atunci nimeni n-a mai bătut un cui la ea. Primăria Melineşti împreună cu Grupul Şcolar „Alexandru Macedonski“, şcoala coordonatoare, au hotărât, în urmă cu trei ani, s-o repare. S-a făcut licitaţie, iar lucrarea de reabilitare a fost câştigată de firma Euromagnum pentru suma de 1,3 miliarde de lei. Constructorul a venit, a adus materialele de construcţie şi în scurt timp a plecat, lăsânt totul vraişte: curtea plină de materiale de construcţie, clasele dezafectate, acoperişul neterminat, instalaţia electrică nefuncţională.
Meşterii Manole de la Bodăeşti Conducerea şcolii coordonatoare ştie despre situaţia de la Bodăeşti, dar nu găseşte soluţii financiare şi nici alte soluţii prin care riscul accidentării copiilor nevoiţi să intre în fiecare zi într-o clădire care nu prezintă nici un fel de siguranţă să fie mai mic. „Proiectul reabilitării Şcolii din Bodăieştii de Sus a f