Un sondaj făcut prin şcolile din municipiul Slobozia a arătat că elevii şi preşcolarii, beneficiari ai programului „Corn şi lapte“, s-au săturat de cornurile şi biscuiţii primiţi în fiecare zi.
Pe lângă copii, cadrele didactice şi părinţii spun că produsele trebuie diversificate cel puţin săptămânal, printre produsele preferate fiind cornul „Magic“ şi prăjitura „Măgura“.
Unul din trei copii nu mănâncă
Studiul făcut de Inspectoratul Şcolar Ialomiţa a arătat că o treime dintre produsele livrate prin programul „Corn şi lapte“ nu sunt consumate de copii, care fie au pacheţele pregătite de acasă, fie din cauza calităţii îndoielnice a unor produse refuză să le consume. Ca să nu rămână cu ele în clasă, învăţătorii îi obligă pe elevi să le ia acasă, dar aceştia aleg să îngraşe câinii fără stăpân ce-şi fac veacul în jurul şcolilor. „Copilul meu nu mănâncă acel corn, care de cele mai multe este tare şi nu are niciun fel de gust“, susţine Mariana Ivan, mamă a unui copil de clasa a II-a.
Cele mai mari nemulţumiri sunt legate de calitatea proastă a produsului „Corn şcolar“ livrat de o fabrică din Turda. Pentru că au doar 48 de ore termen de valabilitate, furnizorul dă numai două zile pe săptămână corn, în rest copiii primind biscuiţi în pachete de 80 de grame.
Chiar şi aşa, BAMM Impex a distribuit în mai multe şcoli pacheţele de biscuiţi de numai 44 de grame „În Ialomiţ a am pus în vedere furnizorilor să aducă numai cornuri ori biscuiţi în gramajul stabilit de legislaţie, de 80 de grame pe produs“, a precizat Vasile Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.
Totuşi, săptămâna trecută, la şcolile din comuna Axintele elevii au primit biscuiţi ambalaţi la gramajul de 44 de grame, pachetele fiind inscripţionate ca făcând parte din programul guvernamental „Corn şi lapte“. Ca să le închidă gura î