In cadrul conferinţei de presă "Promovarea tinerelor talente", "Fundaţia pentru dezvoltarea Romăniei", in parteneriat cu "Asociaţia culturală DariaâS", am făcut cunoştinţă cu tănărul compozitor şi pianist de muzică clasică Matei Bucur Mihăescu.Valoare - 12 ani inseamnă atăt de mult pentru el!
In cadrul conferinţei de presă "Promovarea tinerelor talente", "Fundaţia pentru dezvoltarea Romăniei", in parteneriat cu "Asociaţia culturală DariaâS", am făcut cunoştinţă cu tănărul compozitor şi pianist de muzică clasică Matei Bucur Mihăescu.
De regulă, un puşti de 12 ani ar bate mingea pe maidan sau s-ar iniţia in spartul parbrizelor. Nu este cazul lui Matei Bucur Mihăescu. Şi iată că Romănia, de multe ori luată peste picior de Occident, mai are din cănd in cănd şi motive de măndrie. La 30 ianuarie 1756 se năştea W.A. Mozart. După un sfert de mileniu, adică la 30 ianuarie 1995, se naşte un alt copil care va uimi lumea cu precocitatea sa muzicală. In Romănia, de astă-dată, nu in Austria. Tănărul deţine un bogat palmares de premii internaţionale, recitaluri, cursuri de perfecţionare cu iluştri profesori, premii de excelenţă, burse şi deja zece compoziţii omologate la secţia de muzică simfonică a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Romănia.
OVAŢII. Anul trecut, Matei a ridicat in picioare sala arhiplină a Atenului Romăn, care l-a ovaţionat minute in şir. El a "acoperit" cu repertoriul său peste 400 de ani de muzică. Intrebat de unde ii vine inspiraţia, tănărul compozitor spune: "Aşa cum unui poet ii vin in minte versurile, aşa imi vin mie armoniile". In ceea ce priveşte modelul lui, Matei a răspuns: "Enescu sau orice alt compozitor poate fi un model pentru mine, prin muzică sau prin modul de viaţă". Este elev eminent şi a primit premiul de excelenţă al Liceului de Muzică "George Enescu" pentru rezultatele sale remar