Campofrio va fabrica în Spania, special pentru "căpşunari", produse tradiţionale româneşti din carne. Una dintre cele mai mari companii alimentare europene, Campofrio, va produce în Spania o Campofrio va fabrica în Spania, special pentru "căpşunari", produse tradiţionale româneşti din carne.
Una dintre cele mai mari companii alimentare europene, Campofrio, va produce în Spania o gamă de produse tradiţionale româneşti destinate special comunităţii căpşunarilor. Primele reţete de mezeluri şi produse din carne au fost deja trimise de subsidiara din România în Spania, asta şi pentru că fabrica din ţara noastră se află în imposibilitatea de a exporta propriile produse până în 2009.
Marile companii multinaţionale din Spania realizează că potenţialul comunităţii româneşti reprezintă o adevărată oportunitate de business şi pentru asta îşi fac planuri noi. Pe lângă micile afaceri dezvoltate în ţara lui Cervantes chiar de românii stabiliţi în ţara coridelor special pentru comunitatea din care fac parte, în viitorul apropiat, unul din marii producători urmează să înteţească concurenţa pe piaţa produselor alimentare.
Astfel, pentru a nu pierde o piaţă care devine odată cu trecerea timpului din ce în ce mai importantă, începând cu anul viitor, boardul central al Campofrio intenţionează să lanseze pe piaţa din Spania o gamă largă de produse alimentare tradiţionale româneşti. Miza afacerii este simplu de intuit: fidelizarea căpşunarilor.
Retailerii au semnalat "golul" de piaţă "Colegii noştri din Spania au primit cereri repetate din partea unor retaileri, printre care şi Kaufland, pentru a alimenta cu produse tradiţionale româneşti supermarketurile aplasate în special în zonele unde comunităţile românilor sunt dezvoltate. Pentru că fabrica din România, locul unde se fac astfel de produse nu poate să-şi exporte producţia până în 2009, boardul