Sistemul de ultimă generaţie nu înregistrează votul decât dacă recunoaşte amprenta consilierilor
În schimb, WC-urile de la etajul III, unde este sala de consiliu, nu funcţionează şi put a urină
Primăria Capitalei le-a propus ieri consilierilor municipali modernizarea sălii de şedinţă şi alocarea în acest scop a aproape un milion de euro. Unii consilieri ai opoziţiei s-au opus, spunând că modernizarea nu se justifică atâta vreme cât clădirea primăriei are bulină roşie, fiind înregistrată în clasa I de risc seismic. Însă maşina de vot dominată de PD a adoptat proiectul. Astfel, conslierii bucureşteni vor avea peste câteva luni o sală modernă, dotată cu aparate silenţioase de aer condiţionat şi camere de luat vederi, iar şedinţele vor fi transmise în direct pe site-ul Primăriei Capitalei. În prezent, şedinţele sunt înregistrate şi apoi postate pe site-ul www.pmb.ro, iar aparatul de aer condiţionat ori nu funcţionează, ori este stricat.
Şi mai interesant este faptul că în caietul de sarcini pentru sistemul electronic de vot este prevăzut ca acesta să înregistreze votul numai dacă alesul a pus degetul pe cititorul de amprente, în orice parte a sălii ar fi. Dacă altcineva încearcă să voteze, amprenta nu va fi recunoscută de calculator, iar votul nu va fi luat în considerare. Astfel, spun responsabilii din primărie, aleşii nu vor mai putea scăpa de numărătoare şi nu vor mai fi nici voturi contestate, aşa cum se întâmplă în prezent.
Pe de altă parte, însă, consilierii s-au plâns că la etajul III, unde este sala de şedinţe, wc-urile put, pur şi simplu, pentru că nu funcţionează sau arată mai rău ca în antichitate. „Asta îi trebuia săracului: tichie de mărgăritar!”, a strigat enervat un consilier din grupul liberal. Proiectul însă a fost adoptat, mai ales după ce un coleg liberal-democrat a atras atenţia asupra faptului că liberalii s-au opus iniţial c