Magistratii Curtii de Apel Bucuresti vor lua in discutie, vineri, recursul formulat de omul de afaceri Gigi Becali, care a atacat decizia Tribunalului Bucuresti prin care nu i se da dreptul sa inregistreze orice afacere cu acest nume.
Gigi Becali a depus, initial, o cerere la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), pe 28 septembrie 2004.
Cererea a fost atacata insa de verii sai, ca reprezentanti ai firmelor Becali Sport si Becali&Popescu. Giovani si Victor Becali au invocat ca, potrivit legii, folosirea numelui propriu, fara prenume, aduce atingerea drepturilor altor persoane care poseda acelasi nume.
Potrivit purtatorului de cuvant al OSIM Valeriu Geambazu, cererea lui Gigi Becali a fost initial admisa insa, cei doi veri ai sai, prin reprezentanti ai celor doua firme pe care le conduc, SC Becali Sport SRL si SC Becali&Popescu Fotbal Management Consulting SRL, afaceri ce includ numele Becali in firma, au trimis o pozitie legala, protestand impotriva deciziei.
Patronul Stelei a contestat, la randul sau, decizia OSIM, ceea ce a dus la formarea unei comisii de evaluare. Verdictul a fost acelasi, cererea finantatorului Stelei fiind respinsa.
"El a facut o greseala: daca ar fi cerut marca "Gigi Becali", era una. Dar asa, a cerut numai numele de familie, iar asta nu se poate decat daca nu mai existau alti oameni cu acelasi nume. I s-a facut un raport de vreo sase pagini in care i s-a explicat asta. Asa, oricine poate sa inregistreze vreun Ionescu, desi in tara mai sunt foarte multi cu acest nume", a precizat Valeriu Geambazu.
Gigi Becali a atacat in instanta, pe data de 5 octombrie 2006, verdictul Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, decizia Tribunalului Bucuresti fiind aceea de a respinge cererea patronului Stelei.
"Numele Becali si marca Becali vor fi puse numai la lucruri