Inca de acum trei luni, in timpul unei sedinte in plen a Colegiului prefectural, subprefectul Ioan Boieru s-a aratat nemultumit intreband cate amenzi a aplicat Inspectia de Stat in Constructii pentru cladiri ridicate in Delta fara aviz. Intrebarea a ramas fara raspuns.
Insa de atunci si pana in prezent, rare sunt sedintele Colegiului Prefectural in care Inspectia de Stat in Constructii (ISC) sa nu readuca in atentie situatia din Mila 23, acolo unde s-au construit locuinte pe o platforma ridicata initial pentru adapostirea populatiei in cazul in care nivelul Dunarii depaseste cota de inundatie.
Sunt nemultumiti si operatorii turistici,
Recent, in timpul unui seminar organizat in cadrul unui proiect finantat de Uniunea Europeana, o persoana care desfasoara activitati de turism si care astfel se afla in Delta cel putin o data pe saptamana a atras atentia asupra haosului care domneste la nivelul constructiilor din satele din Delta. "Consiliul Judetean nu sprijina cu nimic dezvoltarea turismului in Delta Dunarii.
Si de ce spun acest lucru. Pentru ca toate constructiile ridicate sunt portocalii - ne vor invidia olandezii pentru aceasta culoare. Nu a fost nimeni, macar cu un ochi atent la faptul ca pensiunile s-au construit intr-un haos total. Mai mult, majoritatea pensiunilor s-au ridicat fara autorizatie.
Ar trebui sa ii sanctioneze cineva pe primari pentru aceasta situatie, iar ei sa plateasca nu din bugetul local, ci din buzunarul propriu", a declarat directorul societatii Ibis Tours, Costica Vadineanu.
Si autoritatile judetene,
La randul sau, directorul executiv adjunct al Directiei de Urbanism, Prognoze si Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Judetean, Mioara Galateanu, a recunoscut ca dezvoltarea urbanistica din Delta a avut implicatii negative asupra specificului local, prin noile nuante co