Dupa o cariera de 11 ani, cu mai multe mutari, dar toate in cadrul aceleiasi institutii, Lucian Anghel a ajuns sa conduca departamentul Economistului-sef in cea mai mare banca locala, BCR.
Din biroul sau de la etajul 12, cu vedere spre Cheiul Dambovitei, Anghel, 35 de ani, se uita cu relaxare spre trecut si spune ca daca ar fi sa mai traiasca odata, ar face aceiasi pasi.
Cariera de finantist l-a atras inca de cand era mic, parintii sai lucrand de asemenea in acest domeniu. Desi inclinatia spre matematica si fizica din scoala l-au facut sa ia in considerare o cariera de inginer, sau chiar de medic, studiile economice i s-au parut cel mai bun pariu la inceputul anilor '90.
Un pas potrivit dupa cum s-a dovedit, Anghel fiind acum direct subordonat presedintelui BCR. Ca economist-sef, el este responsabil de coordonarea departamentului de cercetare si strategie al bancii, dar participa si la intalnirile cu investitorii straini sau clientii importanti ai bancii.
Pentru a se caracteriza, foloseste un singur cuvant: perfectionist. Aceeasi atitudine care l-a propulsat in cariera il face insa dependent de munca si il lasa aproape fara timp liber.
" Din pacate nu pot sa stau, sa nu fac nimic. Nu ma pot relaxa, pentru ca sunt perfectionist, insa asta te consuma. Probabil ca daca m-as opri acum, as trai cu zece ani mai mult", spune Anghel.
Cu o asemenea viziune, el ezita sa faca o proiectie certa asupra evolutiei in cariera. Noteaza doar ca nici peste 30 de ani nu se vede pe o insula insorita, relaxandu-se la o partida de pescuit, ci tot in domeniul financiar-bancar.
"Probabil ca si la 80 de ani voi citi Ziarul Financiar sau presa financiara in general".
Desi din biroul sau Bucurestiul se vede ca o mare de acoperisuri ruginite si fatade alterate de timp, economistul-sef al BCR se pozitioneaza in general printre analis