De ce la Televiziunea publica? Din mii de motive. Mai precis: 15.000.
Primul: exasperarea. Istoria acestui sentiment spune ca demnitarii n-au amprente si raspunderi, ci doar magistrati protectori. Aceeasi experienta spune ca, in 2004, stenogramele n-au fost de ajuns. Justitia n-a putut citi negru pe alb. Poate vede mai bine la film.
Conteaza si respectul pentru rang: la functionari publici si furt din bani publici, televiziune publica! Dar motivul care a facut vitala difuzarea filmului tine de realitatea conspirativa a guvernului Tariceanu. Remes si Muresan stiau ca sint urmariti.
Ii instiintase informatorul Chiuariu T., la rindul lui purtator de dosar, autor al unei ordonante care il apara de legi si angajat al Guvernului Romaniei pe postul de ministru al Justitiei. Stim asta din declaratiile publice ale lui Chiuariu: luni, 24 septembrie, Chiuariu a spus clar, la Antena 3, ca telefonul lui Remes e interceptat.
Ancheta procurorilor a fost penetrata si deconspirata de ministrul Justitiei. Ministrul Justitiei e in post. Guvernul Tariceanu continua sa creada ca are dreptul sa conduca Romania. Ce trebuia sa difuzeze Televiziunea publica? Lacul lebedelor?
In mai putin de 24 de ore, institutiile statului s-au regrupat si au trecut la contraofensiva. Obiectivul: anihilarea Justitiei, acum si pentru totdeauna. Complotul e public. Tentativa de instaurare a statului mafiot are loc la vedere.
Gelul de pe cureaua de transmisie e asigurat de mediile de informare care pling de grija dreptului la buna digestie de caltabosi si viata privata al dnilor Muresan si Remes. Sa recapitulam. Magistratii din CSM ancheteaza drumul filmului spre televiziune, in loc sa ancheteze cum a ajuns, in presa, acum citeva saptamini, Raportul CSM asupra anchetelor procurorilor.
Si CNA cere procurorului general sa afle cum a