Echipa de fotbal Stabilopozi Crăceşti a promovat in Liga a treia, şi in primul meci a zdrobit-o pe rivala sa din Zăvoeni cu 7 la 0.
In dimineaţa cănd a fost sunat de primarul din Crăceşti ca să-i comunice rezultatul şi să-i povestească meciul, marele ziarist sportiv Alin Cristian işi făcea bagajele să plece la Londra, la finala Champions League.
Echipa de fotbal Stabilopozi Crăceşti a promovat in Liga a treia, şi in primul meci a zdrobit-o pe rivala sa din Zăvoeni cu 7 la 0.
In dimineaţa cănd a fost sunat de primarul din Crăceşti ca să-i comunice rezultatul şi să-i povestească meciul, marele ziarist sportiv Alin Cristian işi făcea bagajele să plece la Londra, la finala Champions League. Marele ziarist plecase la oraş din Crăceşti la 14 ani. In cărţile pe care le publicase şi-n interviurile pe care le acordase nu pomenise niciodată de Crăceştiul natal. Ştia insă de la taică-su, care fusese fundaş măturător in formaţia standard a comunei pănă la 46 de ani, de rivalitatea cu Zăvoenii. După fiecare infruntare, indiferent că partida se juca la Crăceşti sau la Zăvoeni, urma o incăierare generală intre fotbalişti, public şi oficialităţi.
Faima locurilor insă n-o făceau răfuielile bărbaţilor, ci păruiala muierilor. Se intămpla, destul de des, ca femeile din Crăceşti s-o incaseze chiar şi inainte de faimosul derbi intercomunal dacă se incumetau să meargă la Zăvoeni. Şi invers. In ultimii zece ani insă, Zăvoenii au activat neintrerupt in Liga a treia, cu şanse reale de a urca in a doua, in vreme ce Crăceştii, care nu aveau ca Zăvoenii un consilier la judeţ şi un chirurg-şef la Urgenţă, in Bucureşti, a agonizat şi a trebuit să se bată cu Mărăcinenii, atăt pe teren, căt şi după meciuri.
In toate cele e nevoie de un trecut, de un motiv istoric uitat de toată lumea, de o tradiţie. Meciurile cu Mărăcinenii n-avea