Unul dintre cele mai scumpe hoteluri din lume nu işi dezminte faima şi le oferă oaspeţilor apă din te miri ce colţ al planetei. Contra cost, desigur, iar costul poate trece de 70 de euro pe litru.
Unul dintre cele mai scumpe hoteluri din lume nu işi dezminte faima şi le oferă oaspeţilor apă din te miri ce colţ al planetei. Contra cost, desigur, iar costul poate trece de 70 de euro pe litru.
Te relaxezi in camera somptuoasă a unui hotel de lux şi te-a lovit pofta de apă minerală din Patagonia? Ţi s-a făcut să guşti puţină apă rece precum gheţarii din Norvegia? Sau ai chef de ceva mai exotic şi vrei să incerci noul sortiment hawaiian Mahalo Deep Sea Water, din insula Kailua-Kona? Dacă eşti cazat la faimosul Claridgeâs din Londra, toate aceste sortimente de apă, mai mult sau mai puţin minerală, işi stau la dispoziţie, alături de multe alte soiuri, contra unor preţuri ce variază de la 30 la 70 de euro pentru o sticlă de 0,75 litri.
SORTIMENTE. In total, lista de "ape exotice" de la Claridgeâs numără peste 30 de sortimente, scrie publicaţia britanică The Telegraph. Iar managerii hotelului au avut grijă ca nici un oaspete să nu comande la intămplare. Pentru că, spun ei, la fel ca in cazul vinurilor, şi apa se serveşte in funcţie de ocazie şi de meniu. De exemplu, apa importată din Japonia insoţeşte perfect o masă compusă din sushi sau caviar, in timp ce apa minerală Waivera, provenind din indepărtata Noua Zeelandă, merge de minune la un meniu cu carne friptă la grătar, datorită conţinutului scăzut de minerale.
Pentru oapeţii obosiţi, stresaţi, surmenaţi sau pur şi simplu mahmuri, experţii recomandă apa de izvor OGO din Tilburg, Regatul Ţărilor de Jos. Un argument imbatabil este că are in conţinut de 35 de ori mai mult oxigen decăt apa minerală "de rănd", fiind exact ce-i trebuie băutorului pentru a se simţi mai in formă, mai revi