Unele tipuri de carne şi legume ne pot ajuta să pierdem rapid în greutate, grăbind activitatea metabolică. Faţă de curele tradiţionale pentru slăbit cunoscute deja în România,
Unele tipuri de carne şi legume ne pot ajuta să pierdem rapid în greutate, grăbind activitatea metabolică.
Faţă de curele tradiţionale pentru slăbit cunoscute deja în România, cercetătorii americani recomandă şi alte alimente care ajută la pierderea greutăţii corporale. Printre ele se numără grepfrutul, sardinele, dovleacul, carnea de vită şi ceaiul verde.
Dieteticienii de peste Ocean mai recomandă şi alimente precum broccoli şi afinele în dieta persoanelor dornice să slăbească, graţie dinamizării metabolismului, arderile fiind mult mai intense.
1. Dovleacul - Bogat în fibre, dovleacul nu are mai mult de 40 de calorii/100 gr. Numeroase studii confirmă faptul că un consum crescut de fibre este asociat cu o gestionare mai bună a sănătăţii, inclusiv a nivelului greutăţii. Dovleacul este, de asemenea, şi unul dintre cele mai simple alimente de preparat. Dacă presăraţi pe deasupra îndulcitori, scorţişoară şi migdale, dovleacul se transformă în cel mai sănătos şi saţios desert.
2. Grepfrutul - Un stu-
diu recent realizat de cercetătorii de la o clinică Scripps din California a evidenţiat efectul benefic al consumului regulat de grepfrut asupra organismului. Astfel, pentru scăderea în greutate, specialiştii recomandă să se consume câte o jumătate de grepfrut (39 de calorii/100 gr.) înainte de masă. Grepfrutul conţine compuşi precum liminoidele şi licopenul, care luptă împotriva celulelor canceroase. În acelaşi timp, grepfrutul roşu s-a dovedit a fi eficient în scăderea nivelului trigliceridelor.
3. Sardinele - Acest tip de peşte, bogat în proteine, ajută la stabilizarea nivelului zahărului din sânge, oferă senzaţia de saţietate şi stimul