Nutriţioniştii britanici susţin că 50 de grame de ciocolată, mâncate zilnic, menţin sănătatea inimii şi previn apariţia cancerului. Studiile specialiştilor au scos la iveală faptul că
Nutriţioniştii britanici susţin că 50 de grame de ciocolată, mâncate zilnic, menţin sănătatea inimii şi previn apariţia cancerului. Studiile specialiştilor au scos la iveală faptul că acest desert are un conţinut bogat în fier (necesar formării hemoglobinei), calciu, magneziu, fosfor, dar şi în vitaminele A, B1, C, D, E şi cupru.
În plus, ciocolata mai conţine şi theobromină (un alcaloid asemănător cafeinei, care are proprietăţi diuretice şi uşor euforice). În plus, ciocolata joacă un rol important şi în fertilitate. Pentru a ne regla nivelul tensiunii arteriale, nutriţioniştii ne recomandă un consum zilnic de 50 de grame de ciocolată solidă în proporţie de 70%. Ciocolata a devenit populară în întreaga lume în anii `90, consumul anual ridicându-se la circa 600.000 de tone.