- Social - nr. 202 / 16 Octombrie, 2007 Timp de trei zile, targumuresenii (si nu numai) au avut ocazia sa participe la traditionala "Sarbatoare a vinului si a artei mestesugaresti", organizata de Primaria Targu-Mures, in Cetatea medievala. Codul galben care atentiona ca vine frigul nu a reusit sa-i tina pe oameni in casa. Sute dintre ei au fost zilnic in Cetate, atrasi de mirosurile imbietoare ale bucatelor, de vinul ales adus din podgorii celebre (Recas, Lechinta, Cotnari, Vrancea, Murfatlar, Republica Moldova, Spania si Ungaria), dar si de voia buna si antrenul oferit de ansamblurile artistice Muresul, Sireagul, Junii Calimanilor, Mugurelul, Iernuteana, german de la Colegiul "Al. Papiu Ilarian", Clubul copiilor, din Reghin, ansamblurile din Alunis, Voivodeni, Galateni si Sancraiu de Mures, formatiile targumuresene Fros, Strange, Trafic Greu, Icar, Mike si Deadly Combination, de solistii Sava Negrean-Brudascu, Tiberiu Ceia, Traian Ilea, Nelu si Nelutu Sopterean, Gajdos Zenekar si Ujvari Marika _ Forgatos Citera Zenekar, din Ungaria, formatiile Akcent, Morandi, Simplu, precum si Kefir, United, Bikini, Barabas Izolda si Pety Junior, din Ungaria. Daca la acestia il adaugam si pe amuzantul prezentator Sergiu Vitalian Vaida, insotit de Nasul si Finul, e simplu de inteles cat de bine s-au simtit spectatorii, incat au dat gata 34.800 litri de vin, 6.100 litri de must, 8,7 tone de mere, peste 300 kg de pastrama, aproape 400 kg frigarui, peste 12 tone de mici, 670 kg de castane, 2.340 portii de gulas si tocanite. Totusi, vizitatorii nu au uitat nici de arta populara, ei cumparand nu mai putin de 12.300 de obiecte de artizanat. Duminica, cei 19 agenti economici care au oferit mancare au participat la un concurs de gulas, marele premiu fiind adjudecat (pe gustate) de Royal Service (Targu-Mures), urmat de Palmyra Catering (Turda), Casa de Oaspeti a Primariei targumuresene, Ani