Directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Mihai Grecu, a declarat, ieri, pentru Romania libera ca proiectul mini-autostrazii Nokia ar putea fi suspendat daca autoritatile locale nu sunt deschise la dialog.
"Daca autoritatile locale clujene inteleg sa "colaboreze" impotriva unui proiect de dezvoltare a infrastructurii, cum este cel al autostrazii urbane, ne vom indrepta atentia catre alte orase, care necesita astfel de proiecte, si vom mai veni la Cluj pentru o discutie pe aceasta tema, poate prin 2010-2012", a declarat Grecu.
"In anul 2003 autoritatile locale clujene au avut acelasi mod de abordare, cand reprezentanti ai BERD au propus finantarea unei centuri ocolitoare" a declarat Grecu. Potrivit lui, proiectul pentru care Clujul a strambat din nas a fost mutat la Constanta. "Pentru ca nu au gasit parteneri de dialog, Ministerul, Compania si finantatorul au mutat proiectul la Constanta, unde in acest an, demareaza constructia autostrazii ocolitoare", a conchis seful CNADNR. El a spus ca nici nu se pune problema modificarii proiectului, decat pe chestiuni punctuale, de detaliu, la actuala amplasare.
In cadrul sedintei, care a avut loc la finalul saptamanii trecute, reprezentantii administratiei clujene (Adrian Popa si Janos Boros de la Primarie, Sandor Kerekes si Radu Spanu de la CJ Cluj) doar au contestat amplasarea in Sud a autostrazii, fara a propune solutii.
Demersul celor patru a fost sustinut cu insistenta de omul de afaceri Octavian Buzoianu, cunoscut pentru afacerile legate de terenuri din zona investitiei Nokia din Jucu.
Contactati de Romania libera, Emil Boc si Marius Nicoara au precizat ca ei nu contesta o varianta anume, dar ca mizeaza pe negocieri intre CNADNR si administratie.
CONTESTARE
Liderul CJ, Marius Nicoara, cunoscut ca un apr