- Diverse - nr. 202 / 16 Octombrie, 2007 Pledoaria aceasta este facuta de prof.dr. Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Universitatea "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca. Alimentatia este cel mai important factor exogen care influenteaza sanatatea organismului uman. Cand se respecta principiile unei alimentatii sanatoase, beneficiile sunt enorme, iaurtul fiind un aliment complex ce promoveaza cresterea si dezvoltarea armonioasa a organismului uman prin asigurarea unui aport optim de macro si micronutrienti. Astfel, datorita continutului crescut de calciu, iaurtul contribuie la o buna dezvoltare si mentinere a sistemului muscular si osos in toate etapele vietii. Prin aportul de proteine cu valoare nutritiva crescuta pe care il asigura, iaurtul contribuie la reinnoirea permanenta a tesuturilor, asigurand si dezvoltarea sanatoasa a copiilor. Datorita fermentilor activi pe care ii contine, iaurtul contribuie la mentinerea florei intestinale si faciliteaza digestia lactozei. Compania Danone PDPA Romania face parte din Grupul Danone, prezent in 120 de tari si nr.1 mondial pe piata produselor lactate proaspete si a apei minerale imbuteliate. In anul 2006, Danone Romania a inregistrat o cifra de afaceri de aprox. 70 milioane euro, in crestere cu 45% fata de anul precedent. Marcile companiei Danone sunt Nutriday, Activia, Actimel, Frutisima, Danonino, Danette, Casa Buna, Cremoso si gama traditionala Danone: Sana, Lapte Batut, Smantana, Lapte Proaspat. In fabricarea iaurtului se foloseste lapte pasteurizat, prin pasteurizare se distrug microbii (germenii) responsabili de alterare. Apoi, laptele este fermentat de catre bacteriile lactice care creeaza un mediu acid, ce nu permite dezvoltarea altor microbi. In final, paharele inchise ermetic protejeaza si pastreaza impecabil produsul. IOANA FLOREA - Diverse - nr. 202 / 16 Octombrie