Majoritatea fuziunilor si achizitiilor care vor avea loc anul viitor in Europa de Est vor viza sectorul energiei si cel al telecomunicatiilor, a declarat, marti, Willi Hemetsberger, directorul grupului UniCredit pentru piete internationale, transmite Reuters.
Anul viitor, in Rusia si Turcia vor avea loc tranzactii importante in domeniul energiei, a spus Hemetsberger, adaugand ca proiectele de infrastructura din Rusia vor avea nevoie la randul lor de finantare internationala.
"Personal, cred ca energia va atrage cel mai mare interes", a apreciat Hemetsberger.
El a adaugat ca va avea loc, probabil, o intensificare a activitatilor de acest tip si in domeniul telecomunicatiilor, unde procesul de consolidare va continua.
Turcia a amanat vanzarea a 20 de retele de electricitate, care trebuia sa aiba loc in cadrul unui program de privatizare sprijinit de Fondul Monetar International, pana la alegerile generale care au avut loc in luna iulie.
Noul guvern nu a reluat inca programul, dar ar putea finaliza licitatiile pentru vanzarea companiilor de distributie a energiei in 2008.
Intre timp, grupul rus Unified Energy Systems (UES) intentioneaza sa vanda cinci din cei sase furnizori nationali de energie si circa sapte din cele 14 companii regionale, pana in iulie 2008.
Gazprom, cel mai mare furnizor de gaze la nivel mondial, a convenit preluarea a patru din cele 20 de companii energetice rusesti si va deveni astfel cel mai mare producator de energie care foloseste combustibili fosili. Majoritatea fuziunilor si achizitiilor care vor avea loc anul viitor in Europa de Est vor viza sectorul energiei si cel al telecomunicatiilor, a declarat, marti, Willi Hemetsberger, directorul grupului UniCredit pentru piete internationale, transmite Reuters.
Anul viitor, in Rusia si Turcia vor avea loc