Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti sărbătoreşte, pe 18 noiembrie, şapte decenii de activism cultural.
Pentru studenţii dintotdeauna, până pe 4 noiembrie, e maraton artistic. Adunate sub deviza „De 70 de ani cultura provoacă dependenţă“, zeci de artişti aduc pe scena de la Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) şapte genuri de muzică, teatru, film, dans şi multe amintiri. „Petrecerea“ aniversară a fost deschisă, luni seară, de cei 40 de ani împliniţi în Pod şi „Năpasta“ lor dragă.
Au urmat Ducu Bertzi, 3 ceasuri bune, iar astă-seară, la Sala de Festivităţi, Tudor Gheorghe va susţine un recital de „La mulţi ani!“. Se vor mai perinda pe la „Preoteasa“, în prima săptămână a maratonului de cultură, multe nume mari: A.G. Weinberger, Semnal M (care vor sărbători 30 de ani), DJ Vasile, Shukar Collective, Trupa Veche.
Mai vedeţi Viţa de Vie, Luna Amară, corul Madrigal, ansamblul Doina şi altele de folclor, teatru, dans sportiv, mult jazz şi folk. Vor mai fi proiecţii cu „Faţa nevăzută a Revoluţiei din 1989“, iar nostalgicii îşi vor putea aminti şi de Song şi Ioan Luchian Mihalea. Programul detaliat şi complet îl găsiţi pe www.css.ro.
Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, cu sediul în Calea Plevnei, a fost inaugurată pe 18 noiembrie 1937. „La secţia de notariat a Tribunalului Ilfov s-a notificat actul prin care dl. Stelian Popescu, reprezentând societatea anonimă «Universul», donează imobilul ce va purta totdeauna denumirea de «Casa studenţească»... Pe calea binelui obştesc...“, arată documentele vremii. Instituţia s-a numit, din 1957 până în 1982, Casa de Cultură a Studenţilor „Grigore Preoteasa“, după numele fostului politician şi ministru de externe român, membru al conducerii Frontului Studenţesc Democratic.