Băncile vor să muşte o cotă cât mai mare din piaţa fondurilor de investiţii. BCR a anunţat că va lansa cinci noi fonduri pe o piaţă din care instituţiile de credit deţin deja 65%. BCR Asset Management va lansa, până la sfârşitul anului, cinci noi fonduri deschise de investiţii. Trei dintre acestea vor avea şi expunere pe pieţele externe. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a anunţat săptămâna trecută că a autorizat cele cinci fonduri noi din portofoliul so
Băncile vor să muşte o cotă cât mai mare din piaţa fondurilor de investiţii. BCR a anunţat că va lansa cinci noi fonduri pe o piaţă din care instituţiile de credit deţin deja 65%.
BCR Asset Management va lansa, până la sfârşitul anului, cinci noi fonduri deschise de investiţii. Trei dintre acestea vor avea şi expunere pe pieţele externe. Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a anunţat săptămâna trecută că a autorizat cele cinci fonduri noi din portofoliul societăţii de administrare a investiţiilor BCR Asset Management.
Fondurile noi vor purta numele BCR Monetar, BCR Obligaţiuni, BCR Europa Avansat, BCR Europa Mixt, şi BCR Europa Conservator.
Ultimele trei vor fi fonduri de fonduri, cu diferite profiluri de portofolii şi de risc, care vor avea expunere inclusiv pe pieţele externe.
După lansarea celor cinci fonduri, BCR Asset Management ajunge să administreze opt fonduri, devenind astfel societatea cu cel mai mare portofoliu. Compania administrează în prezent BCR Clasic - de obligaţiuni şi instrumente cu venit fix, BCR Dinamic - diversificat, BCR Expert - de acţiuni.
Valoarea unei unităţi BCR Expert a crescut cu 16,18% de la începutul anului, plasând acest fond pe locul zece în topul celor mai mari randamente realizat de Capital. În cazul BCR Dinamic, majorar