Valoarea banilor trimisi in tara de romanii care lucreaza in strainatate va ajunge in 2008 la 6 miliarde de euro, potrivit estimarilor analistilor Bancii Comerciale Romane (BCR).
"Estimam ca remiterile de bani ale romanilor vor atinge nivelul de 6 miliarde euro in 2008, in crestere fata de cifra de 5,5 miliarde euro pe care o prognozam pentru anul in curs, deoarece libera circulatie a fortei de munca in Uniunea Europeana a favorizat o capacitate de negociere mai buna a romanilor", a declarat miercuri economistul sef al BCR, Lucian Anghel.
Romanii incep sa-si gaseasca slujbe mai bune, nu mai lucreaza la culesul capsunilor, acum negociaza cu angajatorii, a explicat Albu, prezent la seminarul "Romania, oportunitati si provocari" organizat de BCR la Dubrovnik, in Croatia.
Potrivit estimarilor economistului sef al BCR, romanii vor continua si in anii urmatori sa trimita sume mari de bani in tara (mai ales ca nu se intrevede o tendinta de revenire a acestora in tara), insa ritmul de crestere al transferurilor se va incetini.
"Ritmul de crestere a transferurilor catre Romania va scadea si este un fenomen normal, deoarece nici numarul de lucratori romani care va pleca nu va mai urca atat de spectaculos. Va trece insa timp pana acestia se vor intoarce si prognozele descriu aceasta situatie", a conchis Anghel.
Valoarea banilor trimisi in tara de romanii care lucreaza in strainatate va ajunge in 2008 la 6 miliarde de euro, potrivit estimarilor analistilor Bancii Comerciale Romane (BCR).
"Estimam ca remiterile de bani ale romanilor vor atinge nivelul de 6 miliarde euro in 2008, in crestere fata de cifra de 5,5 miliarde euro pe care o prognozam pentru anul in curs, deoarece libera circulatie a fortei de munca in Uniunea Europeana a favorizat o capacitate de negociere mai buna a romanilor", a declarat mi