Sanctiunile Bruxelles-ului la adresa Romaniei se inmultesc. Miercuri, Comisia Europeana a anuntat initierea procedurii de infringement (incalcare a prevederilor Tratatului UE) impotriva tarii noastre, acuzata ca nu a respectat o directiva UE in domeniul biodiversitatii.
Tot miercuri CE a avertizat Romania pentru ca nu a comunicat transpunerea unei directive in transporturi. Nu este prima oara cand CE demareaza procedura de infrigement in cazul Romaniei, la fel am fost sanctionati in cazul aplicarii taxei de prima inmatriculare.
- Ministrul Mediului promite sa rezolve problemele semnalate de UE
- Directiva UE in transporturi, preluata de Romania, dar e inaplicabila
- Europa ne da ultimatum
- Romania trimite o scrisoare raspuns catre CE, privind taxa auto
Toate aceste cartonase galbene primite de Guvernul de la Bucuresti nu se compara cu amenintarea activarii clauzei de salvgaradare din domeniul agriculturii. Totusi, aceste probleme minore denota lipsa de profesionalism a guvernantilor nostri in relatia cu oficialii Comisiei Europene. Neglijenta unor functionari din diverse ministere ne face sa devenim incet-incet oaia neagra a Uniunii Europene.
Procedura de infringement din cauza pasarilor
Conform unui comunicat de presa al Comisiei Europene, Romania nu a reusit sa stabileasca zone protejate speciale pentru pasarile salbatice migratoare sau in pericol, incalcand astfel directiva UE privitoare la protejarea speciilor de pasari salbatice.
Potrivit directivei europene privind pasarile salbatice, statele membre UE sunt obligate sa stabileasca zone naturale protejate pentru conservarea biodiversitatii, in general, si a speciilor de pasari salbatice, in special.
De asemenea, pasarile migratoare trebuie sa beneficieze de zone speciale pentru iarna si puncte de