Vede, în medie, 100 de spectacole pe an
A publicat până acum două cărţi de publicistică teatrală, iar a treia se află în pregătire
În 1994, pe vremea când a intrat în presă, printr-un concurs anunţat la radio, la pagina de cultură ajungeau numai cei care ratau întâlnirea cu politicul sau socialul. Cu timpul, a ajuns unul dintre cei care au demonstrat că jurnalismul cultural e o „ramură” respectabilă a unei profesii la care mulţi visează fără să ştie exact ce eforturi presupune ea. „Partea grea e aceea că trebuie să fii conectat tot timpul. Nu eşti jurnalist cu program fix, nu ai zile libere sau week-end-uri întregi pe care să le petreci cu familia, de unde riscul să o pierzi sau să o dezamăgeşti, fiindcă puţini sunt cei care pot accepta un asemenea program de viaţă”.
Cristina Modreanu, redactor şef adjunct la Gândul, vede în medie 100 de spectacole de teatru pe an şi participă la numeroase alte evenimente culturale în ţară şi străinătate. În perioada 2003-2006 a prezentat la TVR Cultural o dezbatere săptămânală, punând faţă în faţă creatori din diferite generaţii. A publicat până acum două cărţi de publicistică teatrală, iar a treia se află în pregătire la editura Cartea românească. Este doctorand al Universităţii de Teatru şi Film, pregătind o teză despre spectacolele în spaţii neconvenţionale montate în România. Dar mai ales se ocupă zilnic de caietul al doilea al ziarului Gândul, în care se strâng veştile bune, informaţiile utile, recomandările pentru timpul liber, interviurile şi reportajele. Viaţa, aşa cum e ea.
„E o foarte mare responsabilitate, fiindcă într-un timp care a pierdut simţul adevăratei valori, jurnalistul poate impune noi valori sau le poate reaşeza pe cele vechi. Oricât de mare ar fi presiunea banului, nu putem fi preocupaţi numai de câţi oameni citesc ziarul, ci şi de ce anume găsesc în paginile acestuia cei care îl desch