Construcţia turnului cu douăzeci de etaje din apropierea catedralei, aprobată de Primăria Capitalei, a fost "desfiinţată" de specialiştii în seismologie Două expertize tehnice
Construcţia turnului cu douăzeci de etaje din apropierea catedralei, aprobată de Primăria Capitalei, a fost "desfiinţată" de specialiştii în seismologie
Două expertize tehnice independente arată că, în cazul unui cutremur, vibraţiile provocate de "Cathedral Plazza" ar putea avea efecte devastatoare asupra Catedralei Sf. Iosif. Aceste avertismente vin pe fondul unei campanii iniţiate de către Vatican pentru stoparea lucrărilor la construcţia din vecinătatea lăcaşului de cult romano-catolic.
Aflat într-o vizită la Bucureşti, Hans Gert Pottering, preşedintele Parlamentului European, a declarat că insituţia pe care o conduce "va continua să sprijine demersul început de către Biserică".
Prima concesiune de teren pentru ridicarea blocului zgârie-nori ce trebuia să flancheze Mitropolia Romano-Catolică a fost făcută de către primarul general Traian Băsescu.
Cea de-a doua concesiune, pentru completarea suprafeţei necesare construcţiei, a fost făcută de primarul general Adriean Videanu. Când afacerea s-a împotomolit la nivel european, liderii PD au trimis scrisori prin care încercau să convingă parlamentarii europeni să nu semneze pentru stoparea proiectului "Cathedral Plazza".
Iniţial, din motive necunoscute încă, Arhiepiscopia Romano-Catolică şi-a dat acordul pentru construţia Cathedral Plazza.
Acum reprezentanţii acestui cult se apără invocând faptul că nu cunoşteau dimensiunea proiectului: patru subsoluri şi 20 etaje, la doar 8 metri de Catedrala Sfântul Iosif şi de Palatul Mitropolitan Romano-Catolic. Cert este că la scurt timp de la acordul "de principiu", Arhiepiscopia a reacţionat , astfel încât s-a reuşit stoparea temporară a construcţiei.
R