Glashütte Original, o marcă ce dovedeşte că Elveţia nu deţine exclusivitatea în ceea ce priveşte orologeria de înaltă clasă, este prezentă, din această toamnă, şi în România. Colecţia prezentată la Bucureşti include cele mai noi modele ale prestigioasei manufacturi cu o tradiţie de peste 160 de ani: PanoTourbillon XL din aur alb, mecanic cu sistem flying tourbillon cu dată retrogradă, Senator Rattrapante din platină, în ediţie limitată, Senator Meissen, având cadran din porţelan pictat manual, în serie limitată, dar şi Arabic Dream din aur roz pavat cu 268 briliante.
Manufactura germană Glashütte Original face parte din elita orologeriei - segmentul rafinat numit „Haute Horologerie” şi este una din puţinele mărci care au privilegiul de a realiza propriul mecanism de la A la Z. Numele colecţiilor Glashütte Original sunt PanoDate, Senator, Sport Evolution, Stars şi Lady.
(A.E.M.)
Info plus:
Istoric marcă
Istoria Glashütte Original începe în 1845, în orăşelul german Glashütte, din estul Germaniei. În 1920, Alfred Helwig concepe primul mecanism cu sistem flying tourbillon, care se regăseşte şi astăzi pe modelul PanoTourbillon XL (foto). În timpul celui de-al doilea Război Mondial, fabricarea cronometrelor pentru piloţi devine secret militar, iar din 1951 până la reunificarea Germaniei toate mărcile de ceasuri din Glashütte au fost reunite sub acelaşi nume - VEB Glashütter Uhrenbetriebe.
După reunificarea Germaniei, în 1990, Glashütte Original îşi reia propriul destin, în 1995, creând ceasul Julius Assman 1 - o piesă de excepţie ce combină calendarul perpetuu cu sistemul flying tourbillon. O caracteristică a ceasurilor Glashütte Original este data panoramică, discurile pentru dată fiind concentrice. „Glashütte nu a avut acces la componentele elveţiene pentru mecanism, prea scumpe, aşa ca a fost mai mult sau mai puţin pe cont propriu.