Germanul Meiwes şi-a devorat victima obsedat de dorinţa de a avea pe cineva care să facă parte din el pentru totdeauna. Sursa: AFP
Canibalul german Armin Meiwes a vorbit în primul său interviu televizat, acordat postului RTL, despre gustul cărnii umane şi a descris cu lux de amănunte cum şi-a preparat victima, inginerul Bernd Brandes.
Armin Meiwes (46 ani), condamnat anul trecut la închisoare pe viaţă, l-a racolat pe Brandes printr-un anunţ postat pe internet. El spunea că doreşte să cunoască un bărbat care să se lase ucis şi mâncat, iar Brandes a acceptat imediat macabra ofertă. Cei doi s-au întâlnit în martie 2001, când Meiwes şi-a pus în practică intenţiile, realizând chiar şi o înregistrare video cu uciderea şi tranşarea inginerului.
„Oamenii găsesc acest lucru monstruos. Dar, în principiu, sunt o fiinţă umană normală“, i-a declarat Meiwes lui Günter Stampf, realizatorul interviului.
Stampf este autorul cărţii „Interviu cu un canibal“, scrisă în urma a 30 de convorbiri purtate cu Meiwes în celula acestuia din urmă, precizează „Der Spiegel“. Criminalul i-a mărturisit că de mic a visat să aibă un frate - „pe cineva care să fie parte din mine“ - şi a văzut în canibalism o cale de a-şi satisface obsesia.
Pe de altă parte, germanul a mai dezvăluit că în copilărie a fost fascinat de cunoscutul basm „Hänsel şi Gretel“. „Fragmentul în care Hänsel este pe cale să fie mâncat e foarte interesant. Nici nu ştiţi câţi Hänsel bântuie pe internet“, a mai spus Meiwes.
Friptură amăruie
Canibalul spune că a mâncat 20 kg din cadavrul lui Brandes şi a povestit cum a făcut prima friptură: a prăjit carnea şi a adăugat sare, piper, usturoi şi nucşoară. „Am servit-o cu crochete Princess, varză de Bruxelles şi sos de piper verde. Carnea de om seamă nă la gust cu cea de porc, dar este un pic mai am