Ziare.com va invita sa va exprimati punctul de vedere asupra relatiei dintre un proprietar si asociatia de bloc/ comitetul executiv. De asemenea, va intrebam daca este necesara plata unei cote lunare la intretinere pentru fiecare animal detinut, indiferent de rasa/ marimea acestuia.
- Cazul pisicii omorate in bataie i-a revoltat pe romani (VIDEO)
- Nemtii ne adopta cainii maidanezi
- Ziua Internationala a Animalelor
- Maidanezi din Braila, otraviti de un ONG
Parlamentul a adoptat in 2007 o lege care reglementeaza functionarea asociatiilor de proprietari. Legea 230 va beneficia si de norme de aplicare in viitorul apropiat. Executivul propune in dezbatere publica o hotarare de guvern privind modalitatea de aplicare a acestei legi.
Cea mai mare problema o constituie incalcarea proprietatii de catre asociatia de bloc. Apoi, aceeasi organizatie poate adopta hotarari pentru a sanctiona sau incarca financiar un proprietar.
Astfel, capitolul III al Legii 230, articolul 5, va putea da naste la abuzuri si, de aici, la scandaluri: un delegat al asociatiei de proprietari poate intra fara preaviz intr-o locuinta, in cazuri de urgenta.
Taxa pentru animalele din locuinte
O alta chestiunea delicata priveste proprietarii de locuinte, in blocuri, care detin animale in casa. De ani de zile se discuta pe marginea acestui subiect si exista numeroase cazuri in care acestia platesc un supliment la intretinere.
Potrivit Gandul, care analizeaza atat Legea 230, cat si proiectul normelor de aplicare, comitetul executiv al asociatiilor de proprietari va stabili taxa pentru animalele de casa".
Iar potrivit Legii 230/2007, comitetul executiv al unei asociatii de proprietari poate lua decizii fara sa le supuna adunarii generale a asociatiei de proprietari.
Ziare.com va invita s