În primele opt luni de trai european, braşovenii au colectat selectiv peste 1.000 de tone de deşeuri. „Nu este nici mult, nici puţin”, spun responsabilii de mediu din Regiunea 7 Centru, reuniţi la Braşov cu ocazia seminarului „Gestionarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice – responsabilităţi şi mecanisme financiare”, organizat de Autoritatea de Mediu în colaborare cu Comisia Europeană.
Din cele 1.050 de tone de deşeuri colectate, mai mult de trei sferturi reprezintă hârtie şi carton. Doar 112 tone de plastic şi 88 de tone de sticlă au fost aruncate în coşuri de gunoi special amenajate. În prezent, în judeţul Braşov colectează separat deşeurile reciclabile, aproximativ 39.500 de locuitori, adică 7% din populaţia judeţului. Până la sfârşitul anului, 40% din populaţia Regiunii 7 Centru va trebui să arunce gunoiul după nomele Uniunii Europene.
Tot în primele opt luni ale anului s-a colectat pe raza judeţului o cantitate de 49 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice.
Braşovul a fost desemnat judeţ pilot pentru colectarea DEEE-urilor
Campania de colectare propriu-zisă va începe din noiembrie. „Colectăm selectiv încă din 2005, hârtie şi plastic, iar acum am fost desemnaţi judeţ pilot pentru colectarea DEEE-urilor (deşeuri de echipamente electrice şi electronice). Ne apropiem de opt tone de DEEE-uri”, susţine viceprimarul Adrian Gabor (foto stânga). La seminar au mai fost prezenţi reprezentanţii Ministerului Mediului ai Agenţiilor pentru Protecţia Mediului Braşov şi Covasna şi ai Gărzii de Mediu Braşov. În primele opt luni de trai european, braşovenii au colectat selectiv peste 1.000 de tone de deşeuri. „Nu este nici mult, nici puţin”, spun responsabilii de mediu din Regiunea 7 Centru, reuniţi la Braşov cu ocazia seminarului „Gestionarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice – responsabilităţi şi mecan