» Societatea de investigatii, paza, protectie si transport de bunuri de valoare Group 4 Falk Romania SRL (fosta "Valahia") este acuzata ca ar fi mistificat probele dintr-un accident de circulatie in care a fost implicata una dintre masinile firmei, accident soldat cu doi morti si trei raniti grav.
» Rudele victimelor sustin ca, astfel, firma a transformat un accident colectiv de munca, de care era raspunzatoare, intr-un accident normal, pentru comiterea caruia a fost declarat vinovat soferul decedat.
» In incercarea de a restabili adevarul, rudele soferului mort au depus plangeri penale impotriva tuturor institutiilor statului suspectate de implicare in dosar de partea firmei Group 4 Falk, dupa care au dat in judecata Romania la CEDO.
Justitia romana inca nu a ajuns la nivelul la care un simplu cetatean poate fi sigur de faptul ca i se va respecta dreptul la un proces echitabil. Nerespectarea procedurilor penale este direct proportionala cu pozitia sociala a protagonistilor, dupa cum rezulta din mai toate evaluarile Justitiei Romane, iar foste cadre ale Securitatii inca mai dicteaza regulile in Justitie. Cel putin asa rezulta din dosarul "Dorel Cucu versus Group 4 Falk Romania SRL" trimis la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de catre avocatul Alexandru Pantea. In Romania, soferul Dorel Cucu, decedat in urma unui accident de circulatie, a fost gasit vinovat fara a se administra corect probele si fara ca familia acestuia sa fie instiintata ca sa se poata apara. Din probatoriu lipsesc, intre altele, expertizarea tehnica si criminalistica a masinii implicate in accident, ce trebuia facuta de catre un expert tehnic autorizat. De asemenea, lipseste procesul verbal de recoltare a doua probe de sange pentru alcoolemie din care sa rezulte ca nu s-a folosit alcoolul sanitar ca dezinfectant, act oficial care, potrivit legii, ar fi trebuit semnat de un m