Nu conteaza neaparat locatia sau muzica. Poate doar tematica impusa. Petrecere sa fie - dar cu un stil cat mai ingenios. Se adauga, dupa gust (si dress code obligatoriu) accesorii adecvate evenimentului. Fie ca se desfasoara in stil personal, high-end sau
Candva erau la moda balurile elegante cu acorduri de vals. Apoi a venit moda petrecerilor in club pe acorduri de charleston, foxtrot sau disco-dance. S-au purtat si bancheturile, insa cu totul altfel petrecem azi.
Corporate party-time
Petrecerile legate de domeniul business pot lua diverse forme. Pentru unii, teambuildingul e o intrunire clasica cu colegii de serviciu, pentru altii doar o simpla plecare la munte. Sau doar o iesire cu colegii in club.
In unele companii timpul liber impreuna cu echipa este gandit ca o "distractie" cu tenta serioasa la care trebuie sa participe intregul staff, insa in jargonul office s-a mai impamantenit o formula - "spritbuilding". E dedicata evenimentelor corporate mai putin prelucrate. Teambuildingul clasic, desi are obiective bine stabilite, are si o componenta "fun". In cadrul acestuia se practica jocuri interactive care sa puna in miscare echipele formate, dar si ingeniozitatea acestora.
Ioana Anghelescu a lucrat o perioada ca manager de proiect pentru o firma de consultanta. Impreuna cu intreaga echipa obisnuiau sa plece in teambuilding la munte.
"In cadrul jocurilor pe echipe a trebuit sa inventam, de exemplu, o parghie folosindu-ne mai mult imaginatia. Nu aveam decat o sfoara si doi butuci. Sau a trebuit sa adunam in timp limita anumite obiecte (cerute de la localnici) de la cravata de pionier, pantof cu toc, masinuta de jucarie, carnet de elev, pana la un cal sau o persoana de peste 60 de ani. Scopul era sa lucram impreuna ca o echipa in care sa existe o impartire a sarcinilor. Ne-am amuzat putin de tenta CAP-ista, da