Foto: Cotidianul
Chiar daca un episod din „Crescent Heights“ are numai trei minute, el este scris, regizat si produs de veteranii de la Hollywood, care l-au lustruit ca pe orice venerabila productie tv. Telenovela P&G pentru lumea virtuala are patru personaje: Ashley, Liz, Eddie si Will.
„Va gasi tinara Ashley fericirea in marele oras? Il va seduce pe Eric? Ii va convinge ea pe consumatori sa cumpere mai mult Tide?“, se intreaba Bob Tedeschi, intr-un articol din „New York Times“, continuind: „Compania care a adus soap opera la radio si apoi la televiziune, Procter&Gamble, incearca aceeasi strategie online cu «Crescent Heights», un show
care vrea sa isi cistige publicul tinar acolo unde locuieste - pe calculatoare si pe telefoane mobile“.
Serialul aduce mai mult a sitcom decit a telenovela. Povestea este clasica: tinara de provincie care vrea sa reuseasca in oras. Adica Ashley, care se muta din Wisconsin in Los Angeles, pentru a face cariera in PR. „In timp ce logoul Tide are aparitii ocazionale, hainele sint principala atractie“, scrie Bob Tedeschi.
„Vrem sa vorbim cu oamenii mai mult decit despre rufe“, declara insa Kevin Crociata, associate marketing director Tide. Executivii companiei promoveaza soap opera virtuala si in reclamele tv sau in print, dar si pe ambalaje, iar Crociata e sigur ca seria, filmata initial in 10 segmente, va ajuta Procter&Gamble sa isi evalueze mai bine strategia online.
Initiativa urmeaza trendul lansat recent de alte mari companii printre tinerii consumatori: citeodata, cea mai buna metoda de a-ti face reclama este aceea de a nu-ti face reclama. Crociata explica pentru „New York Times“: „Mesajul produsului este acolo, dar nu in mod direct. Continutul trebuie sa fie inainte de toate distractiv, altfel nu ar avea succes“.
Nu toti cei care s-au avintat pe acest val au avu