Este un proiect expozitional cu caracter efemer (datorita perisabilitatii materialului din care a fost facut) pus in opera de sculptorul Adrian Ilfoveanu, cu un comentariu imagistic si video-media de sustinere conceput de Gh. Moisescu si Nicu Ilfoveanu si cu contributia truditoare a catorva colaboratori profesionisti - cameramani, scaneristi, monteuse, dealeri de vinuri savuroase, pastramagii. .. Evenimentul a fost gazduit de Clubul Muzeului Taranului Roman in cursul lunii septembrie.
S-a intitulat pur si simplu: Eva a trait la Plescoi si a constat dintr-o compozitie sculpturala unica, realizata dupa un model anterior din lemn al lui Adrian Ilfoveanu, dar de data aceasta "re-incarnata" spatial din... subtireii, uscatii si deliciosii carnati de Plescoi.
Un produs de o savoare gustativa fara egal, pregatit dupa retete conservate si transmise din generatie in generatie numai in aceasta asezare piemontana buzoiana si distribuit in areale foarte restranse, fatalmente, deoarece totul se fabrica manufacturier. Prin calitatile lui, "Carnaciorul de Plescoi" ar putea deveni unul dintre profitabilele branduri alimentare romanesti. Daca, desigur, ar fi administrat, promovat si manageriat inteligent si dupa standarde comunitare! Panourile fotografice ale lui Nicu Ilfoveanu, fratele artist-imagograf al sculptorului, sustin documentar si suficient de expresiv realitatea caracterologica si perpetuarea unei traditii locale, in care cresterea vitelor si prelucrarea carnii au avut intotdeauna un temei solid. "Evele" plescoiene - harnice, dar cam sarace si plangacioase, dar si usor ipocrite in marturisirile lor, fapt ce transpare mai evident din filmuletul de opt minute ce acompaniaza si anima inspirat si foarte viu intregul show - sunt argumentele reale din underground-ul de imagini si intelesuri ce sustin "creatura incarnatata" a lui Adrian Ilfoveanu. Este indestr