Oamenii din cele 100 de case ridicate de Becali sunt nemulţumiţi fiindcă nu au acte de donaţie aşa cum le-a promis patronul Stelei. Vadu Roşca, satul vrâncean ras de pe suprafaţa Oamenii din cele 100 de case ridicate de Becali sunt nemulţumiţi fiindcă nu au acte de donaţie aşa cum le-a promis patronul Stelei.
Vadu Roşca, satul vrâncean ras de pe suprafaţa pământului, în iarna anului 1959, de către Armată şi Securitate pentru că s-a împotrivit colectivizării, iar în vara lui 2005 de furia apelor, este locul unde s-a instalat deznădejdea. Oamenii locului s-au aflat ceva vreme în atenţia opiniei publice. Acum, uitarea se aşterne încet, încet peste speranţele lor.
Cele 188 de case ridicate de către latifundiarul din Pipera într-o zonă mai înaltă, la câţiva kilometri de vatra satului înghiţită de ape, au dat naştere la un nou cartier al comunei Vulturu - cartierul "George Becali". Au trecut lunile şi cele câteva sute de suflete înghesuite în 100 de case efectiv locuite aşteaptă iarna cu înfrigurare şi teamă. Oamenii de aici sunt cei care, în urma inundaţiilor, au rămas fără acoperiş deasupra capului. Gestul lui Becali le-a încălzit atunci inima lovită de durere. Apoi, au apărut problemele ce par să nu mai aibă sfârşit.
"Nu avem un act, nu avem nimic la mână"
"Vine iarna şi nu am sobă. Sunt singură, soţul mi-a murit din cauza închisorilor şi a bătăilor primite după revolta din `59. Am şase operaţii. Cu o pensie de 180 lei pe lună nu mă pot descurca. Multă lume este nemulţumită. Cei care au fost puşi de Becali să se ocupe de împărţirea caselor şi-au făcut parte. Lor şi rudelor.
Ceilalţi se chinuie să supravieţuiască ca mine, fără căldură, fără lemne. Nu ştiu dacă ies din iarnă", se tânguie tuşa Constantina Sandu, de 78 de ani. Nici Alexandrina Păun nu este mai optimistă. La cei 71 de ani ai săi, bătrâna strigă cât o ţin puterile că amărâţ