Insulele Whitsunday din Australia sunt printre putinele locuri in care inca nu a venit toamna. Briza marii mai adie printre copaci, valurile inca se mai sparg usor pe mal, iar nisipul alb inca este fierbinte la amiaza, in bataia soarelui.
Un paradis tropical secret, un arhipelag pe care Australia il tine in umbra tocmai pentru a-si pastra farmecul. Chiar si drumurile pana la plaja sunt inguste, practic niste carari cu un singur sens pe care nu circula aproape niciodata masini. Peisajul depaseste imaginatia. Australia este cunoscuta pentru vegetatia sa arida, dominata de plante perene cu frunze tari. Dar aici exista padurile tropicale - sunt 600 de specii de eucalipt si 800 de specii de salcam, plus palmieri, pini, ferigi de copac si mangrove in mlastinile de pe coasta nordica si nord-vestica.
Australia este a cincea tara din lume ca marime si totodata cel mai mic continent. Este, de asemenea, cea mai joasa si mai plata intindere de uscat si cel mai secetos continent, cu o portiune semnificativa de desert, cu doua treimi din suprafata sa totala arida sau semiarida. Cu toate acestea, tot Australia are si o linie de coasta magnifica, desi foarte scurta pentru o suprafata atat de mare: in afara Golfului Carpentaria si a marelui Golf Australian, nu sunt atat de multe golfuri de-a lungul unui total de 19 mii de kilometri de linie de coasta.
Continentului ii lipsesc in mod evident formele de relief: nu exista rauri mari, nici munti cu adevarat inalti. Cel mai inalt varf australian (Koscinsko) din Alpi are numai 2.228 metri, mai putin de jumatate din altitudinea Mont Blanc-ului.
Australia are trei regiuni principale: Scutul Australiei de Vest, Platoul Estic si Marele Bazin Artezian. Scutul este un podis care se suprapune in mare parte cu statul Australiei de Vest. Aici pot fi gasite roci precambriene vechi de aproape 6 milioane de ani