Saptamana asta, mi-a crescut coeficientul de masochism pana la un nivel atat de impresionant, incat m-a impins sa ma plimb, cu masina, pe Calea Floreasca.
Pentru cine nu stie, Floreasca s-a transformat de ceva vreme intr-un fel de Valea Plangerii, avand in vedere ca edilii au ajuns la concluzia ca este bine si frumos sa inchida un sens de circulatie si sa-l transforme pe celalalt intr-un sir de transee. Care transee probabil ca ar fi fost teribil de utile in cazul unui razboi, dar, din cate stiu, chiar nu e cazul. Mai mult ca sigur ca, de cand cu santul de pe Floreasca, ortopezii de la Spitalul de Urgenta sunt suprasolicitati.
Revenind la aspecte culinare, plimbarea mea masochista a avut un happy-end, deoarece am descoperit un restaurant care, dupa cum arata si numele, are clasa - Classa di T. O vila eleganta, protejata de trafic, de zgomot si de norii de praf prin intermediul unei terase foarte frumoase, populata cu plante dese si cu statui gratioase.
Oricat mi-ar fi placut sa iau o masa romantica printre pomi, la lumina lumanarilor, era totusi foarte frig, iar puseul meu de masochism se cam epuizase. Asa ca am cedat si am intrat, moment in care am exclamat in gand: "Eureka!"
Pentru ca locul e exact tot ce poti sa-ti doresti de la un restaurant: regal, dar relaxat, rafinat si sofisticat, dar deloc apasator, elegant fara a fi greoi. E genul unui club privat pentru nobilii englezi, numai ca aici, din fericire, primesc si doamne.
Si sunt genul de doamne care clar nu si-au croit drumul pana aici de pe centura. Pentru ca, dupa cum stim, clasa nu se poate cumpara.
Dupa ce am vazut atmosfera si serviciile de la Classa di T, le-as recomanda doamnelor de la companiile multinationale intitulate restaurante sa vina aici, in Floreasca, sa vada un restaurant elegant, unde poti face poze fara sa te intrebe nimeni nimic. Pentru c