Victor Faur sustine ca a primit informatii despre calculatoarele NASA de la un constantean
Tanarul din Arad, acuzat de patrunderea ilegala in serverele a mai multor institutii din SUA, a declarat, ieri, in fata magistratilor de la Judecatoria Arad, ca mobilul actiunii sale a fost "un joc virtual", "o provocare", in urma unor informatii primite de la un partener virtual din Constanta.
Victor Faur (23 ani) a declarat ca datele cu ajutorul carora a patruns "din intamplare" in serverele din SUA, ale NASA, Departamentului Energiei si ale Departamentului Marinei, i-au fost furnizate de un partener cu care a colaborat pe Internet si avea nickname-ul "D3vill" si, conform IP-ului, ar fi din Constanta.
"D3vill mi-a furnizat userul, parola si IP-ul unui server NASA, sustinand ca este un server pe care el il administreaza. Mi-a furnizat aceste date pentru ca l-am ajutat sa configureze un server, dar la randul lui si el m-a ajutat pe mine la instalarea unor programe la care am depistat probleme", a declarat Victor Faur in instanta. Aradeanul a mai mentionat ca, dupa inceperea cercetarilor, "D3vill" nu l-a mai contactat.
Faur a mai spus in fata judecatorului ca el nu a provocat pagube in serverele pe care le-a accesat. "Singura vinovatie pe care mi-o asum este accesarea fara drept a datelor informatice din sistemele NASA, Departamentul Energiei, Departamentul Marinei, insa cu precizarea ca informatiile mi-au fost furnizate de terte persoane si nu am stiut ca sistemele apartin NASA si accesul este ilegal. Nu am interceptat date, nu le-am modificat si nici nu am prejudiciat sistemele informatice", a sustinut Victor Faur, care a mai afirmat ca nu este de acord sa plateasca despagubiri institutiilor care l-au acuzat. NASA a anuntat ca hacker-ul a provocat daune de peste 1,5 milioane de dolari.
Victor Faur lucreaza in prezent ca operator baze de d