Statisticile din acest an arata ca multe dintre actiunile de pe piata nereglementata au devenit mai tranzactionate decat "blue-chipuri" de la categoria I a pietei de la Bucuresti, in conditiile in care la inceputul acestui an multi brokeri nu recomandau actiunile cotate pe piata RASDAQ din cauza lipsei de lichiditate, iar investitorii se temeau ca ar putea ramane captivi in societati care nu se tranzactioneaza.
"Vedetele" RASDAQ-ului, precum titlurile Armax Gaz Medias (ARAX) si Albalact Alba-Iulia (ALBZ) au inregistrat in acest an rulaje medii zilnice mai ridicate decat cele ale titlurilor Biofarm Bucuresti, care s-a ridicat la circa 221.000 euro.
De altfel, multe dintre acestea si-au aratat deja intentia de a se transfera pe piata de la Bucuresti, printre ele numarandu-se Dafora Medias (DAFR), Imotrust Arad (ARCV), Prospectiuni Bucuresti (PRSN), Albalact Alba-Iulia (ALBZ) sau Prebet Aiud (PREB).
Mai mult de 20 de actiuni cotate pe piata RASDAQ s-ar plasa cu usurinta in topurile celor mai tranzactionate titluri de la Bursa de Valori Bucuresti, acestea inregistrand rulaje medii zilnice de peste 40.000 euro.
Trebuie avut in vedere si faptul ca cele mai multe dintre ele s-au apreciat de cateva ori de la inceputul acestui an, astfel ca rulajele de tranzactionare din prezent intrec cu mult aceste valori.
Schimbarea de optica din partea investitorilor fata de piata RASDAQ s-a produs mai cu seama in ultimele luni, cand piata reglementata a dat semne de slabiciune, multe dintre cotatii prabusindu-se pe fondul crizei la nivel international de pe piata creditelor.
Astfel, in lipsa unor alternative viabile de investitii, multi investitori si-au indreptat atentia catre piata RASDAQ, incercand sa "sape" dupa noi "comori".
Numai in acest an, investitorii au descoperit peste 180 de noi companii, care au fost scoase din anonimat ca urmare a